Systemutvecklare med intresse för it-säkerhet at Säkerhetspolisen (Stockholm, Sweden)

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Säkerhetspolisen söker erfarna systemutvecklare med stort intresse för it-säkerhet till enheten för teknisk inhämtning och analys. Enheten ansvarar bland annat för att hämta in information och identifiera hot från it-baserade källor. Du kommer jobba nära it-specialister och utvecklare med djup teknisk kompetens. Placeringsort är Stockholm eller Malmö.

Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag
I ditt dagliga arbete kommer du att arbeta med mjukvaruutveckling av applikationer som möjliggör inhämtning av tvångsmedelsinformation. Du kommer att bedriva utveckling mot flera olika typer av plattformar. Arbetet innefattar hela kedjan från design, implementation, test samt paketering.

Eftersom variation och nya frågeställningar är vardag i arbetet krävs det att arbetssätt, metoder och verktyg ständigt utvecklas. Omvärldsbevakning inom området är därför en självklar del av ditt jobb.

Som utvecklare kommer du att ha stora möjligheter att påverka enhetens metodutveckling och du har själv möjlighet att styra över din tekniska arbetsmiljö.

Din kompetens
För denna roll ser vi att du har:

 • Akademisk examen inom it, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet.
 • Mycket goda kunskaper om utveckling för minst en mobilplattform.
 • Mycket goda och dokumenterade kunskaper i relevanta programmeringsspråk.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Det är meriterande att du har erfarenhet av något eller flera av följande områden:

 • Teknisk säkerhetsgranskning.
 • Flera operativsystem och arkitekturer.
 • It-forensik.
 • Operativsystemnära programmering.
 • Debugging på hårdvara.
 • ARM-plattformen samt ARM-assembly.
 • Erfarenhet av agila utvecklingsmetoder.

Dina egenskaper
Du har ett brinnande intresse för it och en vilja att arbeta med tekniska frågeställningar på detaljnivå. Du är kreativ och uppskattar utmaningen att lösa komplexa problem.

Det är viktigt att du är en lagspelare som kan samarbeta för att öka helhetsförmågan samtidigt som du kan arbeta självständigt. Att dela med sig av din kunskap till kollegor ser du som en självklarhet. Du tar dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och systematiskt sätt. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef som finns nåbar vecka 33 på tfn 010-568 79 52. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 15 augusti 2019 via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se/jobb